Χωρίς Ελληνικά ΑΕΙ η λίστα με τα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο


Τι είχαμε, τι χάσαμε στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να μας δείξει η έρευνα της εταιρείας QS, ενώ το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Εκτός της λίστας με τα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο βρέθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην 387η θέση «έκλεισε» για το 2011 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς έκανε βουτιά κατά 101 θέσεις. Κανένα από τα 6 Ελληνικά Πανεπιστήμια που είχαν προκριθεί κατά τον έλεγχο δεν κατάφερε να φιγουράρει στην περίφημη λίστα.

Η είσοδος των Πανεπιστημίων στη σχετική λίστα βασίζεται σε 6 βασικούς παράγοντες: Ακαδημαϊκή Επισκόπηση, Επισκόπηση των Εργοδοτών, Σχολές ανά Μαθητή, Αναφορά ανά Μαθητή, Διεθνείς Σχολές και Διεθνείς Φοιτητές. Δεν είναι βέβαια και να απορούμε που βρισκόμαστε εκτός, με αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην κορυφή της κατάταξης για 2η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται το Cambridge και μαζί με το Harvard, το MIT, το Yale και την Οξφόρδη, συνιστούν την πρώτη πεντάδα.

Μην τα βάζετε λοιπόν με την Αννούλα που στέλνει το παιδί της στο εξωτερικό για να σπουδάσει. Ξέρει από «πρώτο» χέρι η Υπουργός την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s