Δεν έχουμε, δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε


Οργανώνουμε μαζικές προσφυγές κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

Με εντυπωσιακή συμμετοχή των Ηρακλειωτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του Χρέους» στο Πολύκεντρο. Στη συνέλευση εκφράστηκε η αγανάκτηση των πολιτών για τα νέα μέτρα, και ιδίως για την έκτακτη εισφορά και για το χαράτσι επί των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Κοινή θέση των δεκάδων πολιτών που πήραν το λόγο ήταν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τα χαράτσια ενώ αναζήτησαν τρόπους μαζικής αντίδρασης στην επιβολή τους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα των Πολιτών κατά του Χρέους:

  • Οργάνωση μαζικών προσφυγών κατά του ειδικού τέλους ακινήτων που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί εθελοντική Ομάδα Νομικής Βοήθειας, από δικηγόρους μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.  Οι ίδιοι νομικοί συμμετέχουν και στην αντίστοιχη ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με σκοπό τη σύνταξη μαζικών προσφυγών πολιτών. Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται: Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου – Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου – Αίθουσα Δικηγόρων – τηλ.: 2810.282526

  • Συμβολικοί αποκλεισμοί των κτιρίων της Α’ ΔΟY και της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι (σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση). Και οι δύο κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Αποστολή επιστολής σε όλους τους βουλευτές του Ηρακλείου με το αίτημα να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» καλούν:

  • στη μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Ανυπακοής και Αλληλεγγύης.

  • σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Λότζια, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 2μ.μ. καθώς περίπου 50 πολίτες (ο απαιτούμενος αριθμός είναι 25) υπέγραψαν και κατέθεσαν στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου αίτηση για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος από το Δήμο Ηρακλείου κατά των νέων μέτρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s