ΕΜΙΛΗΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ


«Όποιος απεργεί, δεν θα πληρώνεται»

Διακοπή μισθοδοσίας για απεργούς και καταληψίες στον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σε ιδιώτες η αποκομιδή. Προανήγγειλε άνοιγμα των ΧΥΤΑ με τη συνδρομή της αστυνομίας. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι.

Μάνος Χωριανόπουλος

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται πλέον η κυβέρνηση με τους απεργούς των ΟΤΑ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης γνωστοποίησε τέσσερα μέτρα «φωτιά» για να λυθεί το πρόβλημα. Η συνέντευξη τύπου του κ. Καστανίδη, αναβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω καταλήψεων, ωστόσο το απόγευμα ο υπουργός κατάφερε τελικά να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος είτε απεργεί, είτε προχωρεί σε κατάληψη. Θα σταλεί άμεσα εγκύκλιος σε όλους τους ΟΤΑ και όποιος δήμαρχος δεν εφαρμόσει το μέτρο, τότε ο λογαριασμός θα πάει στον Δήμο.

Το μέτρο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους που χτυπούσαν κάρτα, αλλά δεν εργάζονταν επικαλούμενοι τις κινητοποιήσεις.

Δεύτερον, ο υπουργός ανακοίνωσε την προσωρινή παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, σε περίπτωση που δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ανατεθεί σε ιδιώτες μέσω των δήμων. Τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα αποθέτουν τα σκουπίδια στην χωματερή της Φυλής.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν κατά πλειοψηφία αποφάσεις σε κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Το επόμενο μέτρο, είναι η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι αν παρεμποδιστεί η αποκομιδή από εργαζόμενους και καταληψίες, θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας με ό,τι αυτό σημαίνει.

Αν δεν βρεθεί λύση, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη συνολική αλλαγή εργασιακού πλαισίου στον τομέα της καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στο άκουσμα των μέτρων δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο και έχουν παρατάξει οχήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 12 ημέρες.

 

http://news247.gr/ellada/eidiseis/opoios_apergei_den_tha_plhrwnetai.1409531.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s