Οποιαδήποτε επιφάνεια γίνεται οθόνη… αφής


Μία νέα τεχνολογία φέρνει η Microsoft, επιδιώκοντας να απλουστεύσει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας. Το όνομα της είναι OmniTouch και μπορεί να μετατρέψει κάθε επιφάνεια σε οθόνη αφής. Είναι ένα σύστημα, το οποίο φοράει ο χρήστης και του δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψει οποιαδήποτε επιφάνεια σε μια οθόνη γραφικών, αλληλεπιδραστική και πολλαπλών χρήσεων.

Ο Μπένκο, εκ μέρους της ομάδας της Φυσικής Έρευνας Αλληλόδρασης εξηγεί ότι ήθελαν να επωφεληθούν από την τεράστια έκταση που παρέχει ο πραγματικός κόσμος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιφάνεια του ενός χεριού και μόνο υπερβαίνει την αξία των τυπικών smart phones. Από την άλλη πλευρά, τα τραπέζια είναι μεγαλύτερα από τον υπολογιστή ταμπλέτα. Σύμφωνα με αυτά, αν ήταν δυνατό να μετατραπούν όλες οι φυσικές επιφάνειες σαν έναν υπολογιστή ταμπλέτα, τότε οι χρήστες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιου είδους φορητής συσκευής, καθώς επίσης θα διευρυνθεί η αλληλεπιδραστική τους ικανότητα.

Το OmniTouch αποτελεί συνδυασμό ενός  προβολέα και μιας κάμερας. Ο προβολέας εμφανίζει ουσιαστικά εικονικά πληκτρολόγια ρυθμίζοντας μάλιστα αυτόματα την εικόνα ώστε να εμφανίζεται όσο γίνεται λιγότερο παραμορφωμένη. Από την άλλη μεριά, η κάμερα υπολογίζει το βάθος, παρόμοια με τον αισθητήρα του Kinect, ενός περιφερειακού για το Xbox που αναγνωρίζει χειρονομίες. Η κάμερα παρακολουθεί τις κινήσεις των δακτύλων και καταλαβαίνει ποιο σημείο της εικόνας ακουμπά ο χρήστης ανά πάσα στιγμή.

 

http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=153357

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s