ΟΡΙΣΤΙΚΟ… ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ! ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΝΗΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ…


Πήρε την 6η δόση του δανείου η Ελλάδα

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υιοθέτησαν απόψε και επίσημα την χορήγηση της έκτης δόσης των δανείων στην Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ η εκταμίευση θα γίνει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως δοθεί το «πράσινο φως» και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

«Συμφωνήσαμε να υιοθετήσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής με τον κατάλληλο συνδυασμό επιπλέον χρηματοδότησης από τα επίσημο τομέα και εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.

Το Γιούρογκρουπ, σημειώνει ότι η μακροοικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε από την τέταρτη επιθεώρηση και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. «Καλωσορίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος που θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων για το 2012 και ειδικότερα καλωσορίζει τα μέτρα που ενέκρινε χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Τέλος, καλούνται οι ελληνικές αρχές να επιτύχουν περαιτέρω πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. (koukouvagia.com)


http://ieroslochos.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s