Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 127.000 εργαζόμενοι!


Η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών που εγκρίθηκε από την τρόικα και θα δημοσιοποιηθεί  τις  επόμενες μέρες προβλέπει την εξαίρεση 127.000 εργαζομένων που θα χάσουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης  κατά πέντε χρόνια και μισθολογικά επιδόματα.

Το ζήτημα που έχει ξεσηκώσει τους εργαζομένους στον επισιτισμό είναι η αποκήρυξη των σερβιτόρων που εργάζονται  έως τις  10 μ.μ., των καμαριέρων, των ψηστών, των λαντζέρηδων και των μαγείρων, που ξεπερνούν τα 20.000 άτομα, όπως και των οδηγών οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, κατηγορία που επίσης αριθμεί 20.000 εργαζομένους.

Τα δύο επαγγέλματα που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη είναι οι ρυτινοσυλλέκτες και οι σερβιτόροι που εργάζονται μετά τις  10 μ.μ. (αφορά μόνο στα νυχτερινά κέντρα). Ο διαχωρισμός προκαλεί  τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Επισιτισμού , που υποστηρίζει ότι οι εργοδότες  θα το εκμεταλλευτούν με παρατυπίες στις  βάρδιες για να αφαιρούν τις  μισθολογικές  προσαυξήσεις  και τα δικαιώματα.

Οι κυριότερες  κατηγορίες  που βγαίνουν εκτός λίστας είναι διοικητικοί  υπάλληλοι βιομηχανιών, ταμίες, κομμώτριες, καμαριέρες, μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι (που εργάζονται έως τις  10 μ.μ.), ζαχαροπλάστες, τραγουδιστές, μουσικοί, εργαζόμενοι σε πλυντήρια αυτοκινήτων, γκαράζ, φωταέριο, βυτιοφόρα, χαμάμ, ιχθυαγορά, κρεαταγορά, φορτοεκφορτωτές, δασεργάτες, εμφανιστές φιλμ κ.ά.). Στη νέα λίστα θα ενταχθούν το νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, οι οπερατέρ με φορητή κάμερα, κάποιες κατηγορίες  εναερητών της ΔΕΗ κ.ά.). Δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα έως το 2015.

http://online-pressblog.blogspot.com/2011/11/127000.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s