Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων


Ρόλο «φοροεισπράκτορα» θα παίξει και φέτος η ΔΕΗ, που θα κληθεί να εισπράξει εκ νέου το «χαράτσι» των ακινήτων.

Όμως, λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν από χιλιάδες πολίτες, που επειδή δεν μπορούσαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, δεν πλήρωναν ούτε το λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ εξετάζει διαφορετικούς τρόπους για να αποσυνδέσει τα δύο ποσά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το 2012, η ΔΕΗ θα αποστείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό, στο οποίο θα αναγράφεται το ποσό του τέλους ακινήτων, ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων θα μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε στις τράπεζες, είτε στα ταχυδρομεία.

Με αυτόν τον τρόπο, και σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ διαχωρίζει το χαράτσι των ακινήτων με τα τιμολόγια που αφορούν την κατανάλωση ρεύματος.

Από το 2013 οι αλλαγές

Πάντως, από το 2013 αναμένεται ότι θα αλλάξει και ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων. Τη διαδικασία αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα αναλάβουν απευθείας οι εφορίες και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος η είσπραξη 3 δισ. ευρώ

Από το «χαράτσι» η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εισπράξει έσοδα 3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω των δόσεων, που εξετάζεται να αυξηθούν μέχρι και σε εννέα, δεν αποκλείεται τα έσοδα να κινηθούν σε μικρότερα επίπεδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s