Mεγάλο σκάνδαλο στην ‘Ήπειρο-Τεράστια ζημιά για το Δημόσιο


Μεγάλο σκάνδαλο, που έχει ζημιώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο, και θα το ζημιώσει πολύ περισσότερο στο μέλλον, αν δεν παρέμβουν οι αρχές, αναμένεται να απασχολήσει την Ήπειρο, και όχι μόνο, το προσεχές διάστημα…

Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα που αφορά ΚΟΡΥΦΑΙΟ αυτοδιοικητικό παράγοντα της Ηπείρου, εξαιτίας του εντοπισμού εκατοντάδων βιβλιαρίων υγείας που παρανόμως φέρεται να εξέδωσε με την δική του και μόνο υπογραφή ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας, παρακάμπτοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο και τελικά ο Έλληνας φορολογούμενος με υπέρογκα ποσά.

Την έρευνα διεξήγαγε με μεθοδικότητα η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εντόπισε σε μικρό σχετικά διάστημα 330 περιπτώσεις τέτοιων βιβλιαρίων και ενημέρωσε αρμοδίως τις εισαγγελικές αρχές και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Εν συνεχεία, λίγες εβδομάδες πριν από το Πάσχα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ζήτησε εγγράφως από τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου ακριβή κοστολόγηση της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση των συγκεκριμένων παράνομων βιβλιαρίων υγείας και σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του EpirusLive η ζημιά, προς το παρόν, αποδεικνύεται να αγγίζει τα 3.000.000€ μόνο για τα Νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κοστολόγηση της, λόγω ευνόητης πολυπλοκότητας της όλης διαδικασίας!

Αυτό είναι ένα σκάνδαλο με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις που θα μείνει στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επόμενες εξελίξεις αναμένονται με αγωνία, εντός και εκτός του συνδυασμού του ερευνούμενου αυτοδιοικητικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάποιοι που γνωρίζουν, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η περίπτωση αυτή – αν τελικά ασκηθεί δίωξη και καταλογισθεί ευθύνη στον εν λόγω αυτοδιοικητικό παράγοντα – θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έκπτωση του από το αξίωμα του, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη προ μερικών μηνών.

 

ioablognews

2 σκέψεις σχετικά με το “Mεγάλο σκάνδαλο στην ‘Ήπειρο-Τεράστια ζημιά για το Δημόσιο

  1. Να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εσείς αναδημοσιεύετε από το ioablognews το οποίο όπως είδα, αναδημοσιεύει από το newsbomb το οποίο αναδημοσιεύει…..Μην ξεχνάτε ότι άτυπα έχουμε προεκλογική περίοδο για την ΤΑ και ορισμένοι έχουν ήδη κηρύξει πόλεμο κατά των αντιπάλων τους και ότι μείνει από την λάσπη. Δεύτερον ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός όταν ήταν νομάρχης μπορούσε έχει σχέση μόνο με τα δύο νοσοκομεία της πόλεως των Ιωαννίνων και μερικά ΚΥ του νομού ενώ επίσης δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σας ότι άλλοι μιλούν για μερικά βιβλιάρια υγείας, άλλοι για δεκάδες και άλλοι για εκατοντάδες. Σε λίγο θα μιλούν και για χιλιάδες. Το τρίτο, και κυριότερο, που δεν πρέπει να σας διαφεύγει είναι ότι αν τα βιβλιάρια δόθηκαν σε άπορους Ηπειρώτες του σκλαβομένου εδαφικού διαμερίσματος της Ηπείρου, καλώς δόθηκαν κι εσείς ρίξτε νερό στον μύλο όσων επιθυμούν αυτοί οι άνθρωποι να αποξενωθούν από την μητέρα πατρίδα. Ευχαριστώ και ελπίζω να επιτρέψετε την ανάρτηση του σχολίου μου.

    • Ο στόχος μιας αναδημοσίευσης είναι (πέρα απο μια γενική ενημέρωση, δηλαδή να μάθει κανείς τι κυκλοφορεί εκεί έξω, είτε είναι φήμες είτε γεγονότα) να δοθεί η ευκαιρία στον καθένα να αντικρούσει -τρόπος του λέγειν, να δώσει μια ανταπάντηση στην ‘πληροφορία’ που αναρτάται. Δεν χρειάζεται να ευχαριστείτε ούτε να ελπίζετε για την ανάρτηση των επιχειρημάτων σας. Εκτός απο spam και υβριστικές διατυπώσεις που ξεπερνούν τα όρια, το blog αυτό δέχεται σχόλια απ’όλους τους αναγνώστες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s