Σε αμόκ το υπουργείο Οικονομικών


16b9c-miden-euro-ethnkh-trapeza-ellados-apathτου Άγγελου Αγγελίδη

«Βράζουν στο ζουμί τους» τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Όχι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αρχίσει να καταγράφονται, αλλά εξαιτίας της «ανταρσίας» των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση!

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ο νέος τσάρος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες δεν αρνούνται να πληρώσουν φόρο και επιχειρούν να φοροδιαφύγουν, αλλά δεν υποβάλλουν δήλωση γιατί πολύ απλά δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τον φόρο!

 

 

Την ίδια ώρα, την ήδη άσχημη εικόνα για το οικονομικό επιτελείο επιδεινώνει η είδηση ότι αυξήθηκαν τα χρέη των ιδιωτών στο δημόσιο από φόρους. Το Μάιο προστέθηκαν άλλα 873 εκατομμύρια ευρώ νέοι φόροι που άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι (πολίτες και επιχειρήσεις). Το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο αυξήθηκε το Μάιο κατά 401 εκατομμύρια ευρώ λόγω της είσπραξης παλαιότερων χρεών αλλά και της διαγραφής μέρους αυτών.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το Μάιο το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο διαμορφώθηκε στα 66,39 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 65,96 που ήταν τον Απρίλιο.

 Οι εισπρακτικές επιδόσεις του υπουργείου Οικονομικών στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων χρεών βρίσκονται κάτω των στόχων. Κατώτερα των προβλέψεων είναι και τα αποτελέσματα των ελέγχων σε εύπορους φορολογούμενους. Ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου θα πρέπει αν έχουν ολοκληρωθεί 307 έλεγχοι, έχουν ολοκληρωθεί 173.

 Στο μεταξύ, απομένουν περί τα 2,3 εκατ. φορολογούμενοι -σε σύνολο 5,8 εκατ.- να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μόλις πέντε ημέρες πριν τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας. Μάλιστα, όσο πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας, το Taxisnet δοκιμάζει τις αντοχές του. Χθες, Τετάρτη δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών που έχει δεχθεί φέτος, ενώ την Τρίτη οι επισκέψεις του ανήλθαν στις 270.000. Από αυτούς, οι 170.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν την φορολογική τους δήλωση και άλλοι 100.000 την ετοίμασαν συμπληρώνοντας αποδοχές κλπ, χωρίς να την αποστείλουν οριστικά!!! Κοινώς δηλαδή, «μπήκαν, είδαν και απήλθαν»! Προφανώς τρομοκρατημένοι και σοκαρισμένοι από τον φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν.

 

Danioliptes.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s