Νέο «τεστ» για την ελληνική οικονομία


Νέο «τεστ» για την ελληνική οικονομία

 

Από άλλο ένα κρίσιμο τεστ θα περάσει τις προσεχείς μέρες η ελληνική οικονομία, καθώς τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα το τριμελές κλιμάκιο της τρόικας για τους καθιερωμένους ελέγχους

|

Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 04 2011 09:06 Ενημερώθηκε: Απρίλιος 04 2011 09:06

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο και εκείνα για την περίοδο 2012-2015 ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel . «Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s