ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ «ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ» ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


Το παρών άρθρο είναι άποψη του Πυθαγόρα και προβλέπει τι θα κάνει η Νέα Τάξη μόλις αρχίσει να ζορίζεται από τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων…

Μόλις το κίνημά μας γίνει αρκετά ισχυρό , η nea ταxi θα προσπαθήσει να το σαμποτάρει ή να το ελέγξει .

Ιδού η συνήθης μέθοδος όπως προκύπτει απο την μελέτη της Ιστορίας :

Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση του 1821 , έρχεται απο Γενεύη ένας Φαναριώτης που είχε δραπετεύσει νύχτα απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία διότι ο σουλτάνος θα τον αποκεφάλιζε για απιστία στον θρόνο ( είχε διατελέσει κάτι σαν Υπουργός Εξωτερικών της Βλαχίας ) . Το όνομά του : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ !

Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε πιάσει ποτέ σπαθί ή τουφέκι . Δεν είχε ιδέα απο στρατιωτικά . Γνώριζε απλώς 11 γλώσσες , είχε χρήματα και γνώριζε πολύ κόσμο .
Με το που έρχεται στην επαναστατημένη Ελλάδα αρχίζει την τέχνη του «διαίρει και βασίλευε» . Μοιράζει λεφτά σε διάφορους ( εξ’ ίσου άθλιους ) και εξασφαλίζει την υποστήριξή τους .

Κάποια στιγμή η Αγγλία αποφασίζει να δώσει δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα ( το 1823 και το 1825 ) .
Δείτε τώρα τα παράξενα :

1) Υποτίθεται οτι η Ιερά Συμμαχία δεν επιθυμούσε επαναστάσεις στην Ευρώπη . Γιατί η Αγγλία δίνει δάνειο που βοηθά τους επαναστάτες ;

2) Το δάνειο δεν το δίνει σε μια κυβέρνηση ικανών πολέμαρχων αλλά στην κυβέρνηση Κουντουριώτη που ουσιαστικά καθοδηγείται απο τον άκαπνο Μαυροκορδάτο .

Είναι προφανές λοιπόν οτι οι Άγγλοι ή θέλουν να αποτύχει η επανάσταση ή θέλουν να επιτύχει με πρωτεργάτη έναν ΔΙΚΟ τους άνθρωπο που θα οδηγήσει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος κατά πώς θέλουν αυτοί ( οι Άγγλοι ) .

Αυτό το σενάριο θα πρέπει να περιμένουμε και εμείς :

# Κάποια στιγμή θα ξεπεταχθεί στον χώρο μας κάποιος «άκαπνος» . Θα δηλώσει » θερμός Φίλος της Πατρώας Θρησκείας» ενώ μέχρι την προηγούμενη ημέρα ούτε η μάνα του το ήξερε αυτό !

# Θα έχει αξιοπρόσεκτη οικονομική άνεση ( πιθανόν χωρίς να εργάζεται πουθενά ! ) .

# Θα αρχίσει άλλους να κολακεύει και άλλους να κατηγορεί . Άλλους θα ονομάζει «αυθεντικούς Έλληνες» και άλλους «πλανημένους» ή «προδότες» . Κατά σύμπτωση όλοι οι «αυθεντικοί» θα είναι άκαπνοι και νεοεμφανισθέντες αστέρες ενώ οι «πλανημένοι» και οι «προδότες» θα είναι παλαίμαχοι .

# Θα είναι φίλος της πολυτέλειας και των απολαύσεων .

# Δεν θα έχει γράψει ποτέ ένα ΣΑΦΕΣ κείμενο με ιδέες και πολιτικές απόψεις .

# Οι εφημερίδες και τα κανάλια θα είναι ιδιαίτερα φιλικά μαζί του και οι σπόνσορες και χρηματοδότες θα συνωστίζονται μπροστά στην πόρτα του !

Αυτά λοιπόν ας τα έχουμε υπ’ όψιν για να μην μας την «φέρουν» ξανά όπως το 1821 .

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8488.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s