Πηγή: http://www.elfi.gr
Η Brielle και Kyire, δίδυμες αδερφούλες, γεννήθηκαν στις 17 του Οκτώβρη το 1995, 12 εβδομάδες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Οι δυο τους έπρεπε να μπουν σε θερμοκοιτίδα. Πάγια πολιτική των νοσοκομείων στην Αμερική σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι να μπαίνουν τα δίδυμα σε διαφορετικές θερμοκοιτίδες για αποφυγή μολύνσεων.
Έτσι έγινε και σ’ αυτή την περίπτωση σε ένα νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
Η κατάσταση της Kyrie, της μεγαλύτερης σε βάρος αδερφής άρχισε αμέσως να βελτιώνεται. Από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε να παίρνει κιλά και να μεγαλώνει «φυσιολογικά». Δυστυχώς η κατάσταση της Brielle δεν εξελισσόταν με τον ίδιο τρόπο. Το βρέφος ζύγιζε ήδη λιγότερα κιλά από την αδερφή της από την ημέρα που γεννήθηκε και δεν κατάφερνε να πάρει βάρος. Είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, καρδιακές αρρυθμίες και το ποσοστό οξυγόνου στο αίμα της ήταν ανησυχητικά χαμηλό.
Ξαφνικά στις 12 Νοεμβρίου, η υγεία της Brielle παρουσίασε μια απότομη επιδείνωση. Άρχισε να αναπνέει με δυσκολία. Το πρόσωπο και τα άκρα της πήραν ένα χρώμα μπλε-γκρίζο. Οι παλμοί της καρδίας της αυξήθηκαν απότομα και είχε σπασμούς. Όλα ήταν σημάδια ότι ο αδύνατος οργανισμός της είχε μπει σε κρίση. Οι γονείς της παρακολουθούσαν τρομαγμένοι το νεογέννητο μωρό τους να παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.
Η νοσοκόμα Gayle Kasparian, που βρισκόταν εκεί, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να σταθεροποιήσει την κατάσταση του μωρού που χειροτέρευε συνεχώς. Αύξησε τη ροή οξυγόνου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έπρεπε να κάνει κάτι αμέσως γιατί το μωρό είχε πολύ λίγη ώρα ζωής αν συνέχιζε έτσι. Σκέφτηκε λοιπόν κάτι που είχε ακούσει κάποτε από μια συνάδερφο της. Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη σε παρόμοιες καταστάσεις. Δηλαδή σε πρόωρες δίδυμες γέννες. Όταν ένα από τα δύο παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, βάζουν τα νεογέννητα στο ίδιο κρεβατάκι, και υπάρχουν πολλές πιθανότητες η κατάσταση να βελτιωθεί.
Η προϊστάμενη έλειπε εκείνη την ώρα από το νοσοκομείο και η νοσοκόμα έπρεπε να πάρει την απόφαση. Εξήγησε στους γονείς ότι αυτό θα ήταν ενάντια στους κανονισμούς του αλλά δεν είχε άλλη επιλογή και τους ζήτησε την άδεια να προχωρήσει. Οι τρομοκρατημένοι γονείς έδωσαν την συγκατάθεση τους.
Έτσι λοιπόν η νοσοκόμα πήρε το μωρό, άνοιξε τη θερμοκοιτίδα της αδερφής της με την οποία δεν είχαν «βρεθεί» από την ημέρα της γέννας, και τις έβαλε να ξαπλώσουν δίπλα δίπλα. Μόλις έκλεισε την πόρτα, η Kyrie σήκωσε το μικροσκοπικά χεράκι της και αγκάλιασε της αδύνατη αδερφούλα της. Οι γονείς και οι νοσοκόμοι παρακολουθούσαν άφωνοι, τους παλμούς της καρδιάς της Brielle να κατεβαίνουν σταθερά. Το βρέφος έδειχνε να ηρεμεί αμέσως. Άρχισε να αναπνέει κανονικά και το οξυγόνο στο αίμα της, μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε στα φυσιολογικά επίπεδα. Τις επόμενες μέρες η Brielle άρχισε να παίρνει βάρος κανονικά και να ξεπερνά τον κίνδυνο.
Αυτό το περιστατικό στάθηκε η αφορμή να ξανασυζητηθεί στην Αμερική ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Όσο για τις αδερφές Kyrie και Brielle ζουν μια χαρά με τους γονείς τους με την μόνη διαφορά, λέει η μητέρα, ότι ακόμα θέλουν να κοιμούνται μαζί.
Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο Reader’s Digest τον Μάιο του 1996 από την Nancy Sheen με τίτλο «Α rescuing hug»