Κόπρος του Μπουρδελόσφαιρου. Από τη Κυανοπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Παρακαλω να δημοσιευσετε το παρακατω κειμενο. Ευχαριστω.

Κόπρος του Μπουρδελόσφαιρου
Από τη Κυανοπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Κόπρος του Μπουρδελόσφαιρου ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου του βασιλιά Πιλ@@@ου με τις αμετρητες ομάδες-βόδια, οι οποίες δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε στην ΕΠΟ και, αποκρύπτοντας τη διαταγή του λαού του για τον άθλο, προσφέρθηκε να καθαρίσει τους στάβλους σε μία ημέρα με αντάλλαγμα την ισονομία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Πιλ@@@ος κορόιδεψε τον ήρωα για την προσφορά του, όμως δέχθηκε τη συμφωνία και έθεσε τον πρωτότοκο γιο του, τον NOVA, ως μάρτυρα.

Ο Ηρακλής καθάρισε την κοπριά σκάβοντας δύο χαντάκια στα θεμέλια των στάβλων και στρέφοντας μέσα από αυτά τα νερά του Πηνειού και του Αλφειού προς τους στάβλους. Τα νερά των δύο αυτών ποταμών (κατ’ άλλους μόνο του Πηνειού) παρέσυραν όλη την κοπριά.

Αφού τελείωσε το έργο του μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία, ο Ηρακλής ζήτησε από τον βασιλιά την αμοιβή του, όμως εκείνος αρνήθηκε να του τη δώσει, επειδή στο μεταξύ είχε πληροφορηθεί ότι ο ήρωας στην πραγματικότητα εκτελούσε τις διαταγές του λαού του. Δίκη ακολούθησε για να λυθεί η διαφορά, αλλά πριν ανακοινωθεί η απόφαση, ο Ηρακλής εκδιώχθηκε από την Ήλιδα με βασιλική διαταγή του Πιλ@@@ιου. Αρκετά χρόνια αργότερα ο Ηρακλής επέστρεψε στην ΕΠΟ, κατέκτησε την πόλη και θανάτωσε τον βασιλιά .

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s