Προσαγωγές μαθητών και πολιτών στο Σύνταγμα – Προσήγαγαν πολίτη γιατί διαμαρτυρήθηκε (βίντεο)


Ένταση προκλήθηκε όταν μαθητές πέταξαν πέτρα και τραυμάτισαν στο κεφάλι άνδρα των ΜΑΤ, κι εκείνος -παρά τις εντολές του ανωτέρου του- έκανε χρήση χημικών! Τέσσερις οι προσαγωγές.

Για άλλη μια μέρα, το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο μάχης. Αυτή τη φορά, ανάμεσα μαθητές με ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε, αλλά τα παιδιά δεν έφυγαν. Παρέμειναν στην πλατεία, με τα ΜΑΤ να τους έχουν περικυκλώσει.

Ένταση προκλήθηκε και όταν τα ΜΑΤ «έκλεισαν» τους μαθητές στην είσοδο του Μετρό. Έγιναν τέσσερις προσαγωγές, τριών μαθητών αλλά και ενός πολίτη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε όταν είδε τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους μαθητές.

Περίπου στις 15:00 τα πνεύματα ηρέμησαν οριστικά και οι μαθητές αποχώρησαν.

Νωρίτερα, τα «αίματα άναψαν» όταν ένας οι μαθητές πέταξαν πέτρα προς τη διμοιρία των ΜΑΤ και τραυμάτισαν στο κεφάλι έναν άνδρα, που άρχισε να αιμορραγεί. Εκείνος, αποφάσισε να πετάξει χημικά στα παιδιά. Και το έκανε παρά το γεγονός πως ο ανώτερος αξιωματικός του φώναζε: «Μην πετάξεις χημικά στα παιδιά». Αλλά εκείνος δεν υπάκουσε.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έφυγαν από την Αμαλίας και πήγαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε επί της Γεωργίου Α’.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διαμαρτυρηθούν, όπως λένε για την κατάσταση στην χώρα μας! Η Αμαλίας έκλεισε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. Λίγο μετά έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Λευτέρης Σουχαϊμπ

newsit.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s