Διεγράφη από τη ΝΔ ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης


Διεγράφη με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ ο Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, γιατί, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η απόφαση, «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

«Οι συνοπτικές διαδικασίες της διαγραφής μου δείχνουν πως αισθάνονται τη Δημοκρατία, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία» σχολίασε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ. «Είναι τιμή μου που με διέγραψαν», συνεχίζει ο κ. Κιουτσούκης, «για τις αξίες που υπερασπίζομαι εδώ και 35 χρόνια και γιατί υπερασπίζομαι τα δίκαια των εργαζομένων». «Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα θα συνεχίζει να μάχεται για την ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού εγκλήματος» καταλήγει.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5ο κ. Κιουτσούκης είπε ότι η ΔΑΚΕ έχει παράλληλη πορεία με τη Νέα Δημοκρατία και όχι ταυτόσημη. Η ΔΑΚΕ – πρόσθεσε – υπηρετεί εργαζόμενους και τα προβλήματά τους «και δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να γίνουμε φερέφωνα κόμματος είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε άλλου κόμματος».

«Άρα λοιπόν, αυτό που κάναμε χθες, το είχαμε ξανακάνει και κατά το παρελθόν όταν ψηφίζονταν το μνημόνιο 2 και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και άλλες δράσεις προκειμένου να καταφέρουμε ό,τι μπορέσουμε να μην περάσουν τα επαχθή μέτρα τα οποία προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες» συμπλήρωσε.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Κιουτσούκη είχε αρχίσει εδώ και καιρό μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις του στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στα εργασιακά και στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα είχε παρέμβει με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν συνδικαλιστές του κόμματος δημιούργησαν ένταση έξω από τα γραφεία της ΝΔ, την ώρα που μέσα σε αυτά υπουργοί ενημέρωναν τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές για την πορεία της οικονομίας και τα νέα μέτρα.

«Το μόνο επεισόδιο που έγινε φραστικό ήταν με τον κ. Τζαβάρα ο οποίος θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα» είπε απ΄΄ο την πλευρά του ο κ. Κιουτσούκης.

«Επειδή έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν και άνεργοι, άνθρωποι του αμιγώς ιδιωτικού Τομέα οι οποίοι έχουν να πληρωθούν μήνες από τους εργοδότες τους θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός ο κ Τζαβάρας. Προσπάθησε να πει ότι δεν απολογείται σε μας αλλά στον ελληνικό λαό κι ότι θα κάνει ό,τι του αρέσει» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s