ΣΟΪΜΠΛΕ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ»


soible161112Η επίθεση φιλίας και αναγνώρισης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί και της προόδου που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα συνεχίζεται από το Βερολίνο.

«Βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup την Δευτέρα θα είναι θετική» δηλώνει ο Β. Σόιμπλε, μπλέκοντας εγκώμιο στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει «αξιοσημείωτη πρόοδο» με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύεται από τα εξακριβωμένα οικονομικά δεδομένα από την Ελλάδα.

Ο γερμανός υπουργός σημείωσε ακόμη ότι είναι «βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας των διεθνών δανειστών για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα –η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα στις Βρυξέλλες– θα είναι θετική.

Εξέφρασε επίσης την «πεποίθηση» ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στον δρόμο της επιτυχίας» και θα «συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

πηγή: tanea.gr

kartesios

Σχολιάστε