Ιταλία: Σφαίρες με παραλήπτη Μόντι και Μπερλουσκόνι


Εντοπίστηκαν δέκα ακόμη φάκελοι για άλλους πολιτικούς και ΜΜΕ

Ιταλία: Σφαίρες με παραλήπτη Μόντι και  Μπερλουσκόνι

Τα ιταλικά ταχυδρομεία εντόπισαν δέκα φακέλους με σφαίρες που απευθύνονταν στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στην υπουργό Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, όπως και στις κυριότερες εφημερίδες της χώρας. 
Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση Κίνημα Ένοπλων Προλετάριων (Μοvimento Armati Proletari).

«Θα την πληρώσετε όλοι, θα σας πλήξουμε και θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης. Πρόκειται να πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα», αναφέρεται στην προκήρυξη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το τελευταίο αυτό περιστατικό αυξάνει ακόμη περισσότερο την κοινωνική ένταση, μετά την έκρηξη πακέτου που είχε παραδοθεί σε διευθυντή της υπηρεσίας για την συλλογή των φόρων Equitalia και τον εντοπισμό, την Πέμπτη, νέου εκρηκτικού πακέτου, σε άλλα γραφεία της ίδιας εταιρίας.
Την ευθύνη για την αποστολή των πακέτων ανέλαβε η άτυπη αναρχική ομοσπονδία Fai.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πακέτο λιτότητας πρόκειται να εγκριθεί στο ιταλικό Κοινοβούλιο και ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει συνδέσει την ψηφοφορία με ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s