Ιατρικό θαύμα: 32χρονη με μεταμόσχευση καρδιάς έγινε μητέρα


Πριν έξι χρόνια η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς και σήμερα είναι μια τρισευτυχισμένη μητέρα, καθώς έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Διαβάστε την ιστορία της…

Άλλο ένα ιατρικό θαύμα που προσφέρει ελπίδα σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά… προβλήματα, πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική.

Η 32χρονη  Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο Ωνάσειο αλλά τίποτε δεν την πτόησε από το να γίνει σήμερα μητέρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, χάρη στον γιατρό της Βασίλη Γούδα, Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ‘Genesis Fertility Center’ στην Πάτρα η νεαρή γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μετά από εξωσωματική που έκανε.

Η 32χρονη γέννησε στην κλινική Ρέα, με καισαρική τομή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ρέα, η 32χρονη είχε ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο ‘Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο’ από τον καρδιοχειρουργό κ. Πέτρο Αλιβιζάτο.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κύησής της, η καρδιολογική παρακολούθηση γινόταν από την καρδιολόγο του Ωνασείου κ. Αγγελική Γκουζιούτα, η οποία ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η περίπτωση της κας Καρακασίδη – Τσουκαλά είναι η δεύτερη περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Ταυτόχρονα, η Κλινική ΡΕΑ επελέγη για δεύτερη συνεχή φορά από τους ιατρούς του Ωνασείου και τον θεράποντα ιατρό της επίτοκης κ. Βασίλη Γούδα, λόγω του εξοπλισμού της και του άρτια καταρτισμένου επιστημονικού της προσωπικού, που πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.

http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s