Θεσσαλονίκη: Παπαγεωργίου – Ακόμη έξι νεογνά μολύνθηκαν με τον επικίνδυνο ιό


Η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τριών νεογνών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο

Aκόμη έξι νεογνά που νοσηλεύονται στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν προσβληθεί από τον μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα.

Η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τριών νεογνών, που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σημειώνεται ότι στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: zoomblog

Χθές: Δύο νεογνά άρρωστα με κλεμπσιέλλα στο «Παπαγεωργίου»

Άλλα τέσσερα είναι φορείς.

Δύο νεογνά που νοσηλεύονται στη νεογνολογική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχουν νοσήσει από το μικρόβιο κλεμπσιέλλα, ενώ άλλα τέσσερα είναι φορείς.

Στα δύο νεογνά που νοσούν χορηγείται αντιβίωση, ενώ και τα έξι έχουν απομονωθεί.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Λάμπρο Τσίγκα για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

kathimerini

Σχολιάστε