Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε μισθούς- συντάξεις με ένα νόμο


Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, ενώ χαρακτήρισε παράνομο το διορισμό του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

«Η κυβέρνηση μας έχει γεμίσει χρέη μέχρι το λαιμό» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όπου βρέθηκε για να μιλήσει στους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντας το εργοστάσιο «εμβληματική επιχείρηση και ιστορική βιομηχανία», ενώ χαρακτήρισε μεγάλο έγκλημα το «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου».

«Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση» ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε, ακόμη, την κυβέρνηση για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων τονίζοντας: «Ο λόγος (των αποκρατικοποιήσεων) είναι ότι οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ότι έχει απομείνει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ανίκανη «να αντιδράσει και να διαπραγματευτεί».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει για πολλοστή φορά τη φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση οτι τοποθέτηση παράνομα τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ: «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία. Όλοι περιμένουμε ότι αυτή η προσφυγή θα δημιουργήσει πραγματικά νομικό κώλυμα σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θέλουν να περάσουν με πολύ γρήγορο τρόπο».

 

pamepreveza

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε μισθούς- συντάξεις με ένα νόμο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s