Ave, Samara, morituri te salutant!!!!


Freedom

Γράφει η ΣΟΦΗ

Ζευγάρι ηλικιωμένων αυτοκτόνησε τη Δευτέρα στη Βάρη αφήνοντας ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσαν στα παιδιά τους ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν την επιλογή γιατί δεν άντεχαν να τους επιβαρύνουν άλλο.

Η λίστα μακραίνει κι εμείς παρακολουθούμε άπρακτοι..

Έχει περάσει καιρός από την de profundis (εκ βαθέων) ενδοσκόπησή μας..  έχει περάσει καιρός από το mea culpa όσων άντεξαν να σηκωθούν από τον πάτο, περνώντας από μακρά κατάθλιψη.. Ψάλλαμε όλοι το requiem του alter ego μας γιατί errare humanum est (το να πλανάσαι είναι ανθρώπινο)..

Τώρα όμως ζούμε στο σήμερα και πρέπει in memoriam (εις μνήμη) όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της απόγνωσης να αδράξουμε το σήμερα (carpe diem).. Γιατί dum spiro spero (όσο ζω ελπίζω) κι ήρθε η ώρα της δράσης.

Η αδράνεια είναι συμμετοχή, είναι συνενοχή.. Τέλος η ενδοσκόπηση, τέλος οι μετάνοιες, ήρθε η ώρα της δράσης, της αντίδρασης, της απόδρασης από το status quo που μας έχει μετατρέψει σε δυνητικούς αυτόχειρες.. ήρθε η ώρα του φόβου.. μόνο που αυτή τη φορά ο φόβος θα πρέπει να είναι όλος δικός τους.. και η τιμωρία το ίδιο.. γιατί κε Σαμαρά και λοιπά τρωκτικά της χώρας οι μελλοθάνατοι δεν φοβούνται πλέον τίποτα.. και δεν τους σταματάει τίποτα..

Κι όσο κι αν προσπαθήσατε, εσείς και τα αφεντικά σας, λάτρεις της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των λαών να μας γεμίσετε ενοχές, να δηλητηριάσετε την παιδεία μας, τη γλώσσα μας και να μας μετατρέψετε σε άβουλες παραγωγικές μηχανές, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τις ρίζες μας, το DNA μας, όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες.. δυστυχώς για εσάς ακόμα ζούμε πολλοί που έχουμε ιστορική μνήμη και αξίες κι ας είμαστε αγκαλιά μ΄ένα υπολογιστή και σερφάρουμε στο ίντερνετ και στο φατσοβιβλίο..

Το μόνο που καταφέρατε είναι να ενδυναμώσετε την πίστη μας, την αγωνιστικότητά μας, να μας κάνετε να αψηφήσουμε ακόμα κι αυτούς τους βασικούς φόβους της επιβίωσης, να θυμηθούμε τους προγόνους μας, να θέλουμε να γίνουμε κι εμείς οι επόμενοι Κολοκοτρώνηδες και να πούμε: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση, δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλα ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.» (Θ. Κολοκοτρώνης σε ομιλία του προς Γυμνασιόπαιδες στην Πνύκα)

Μέσα στο καλοστημένο σχεδιάκι σας κάνατε ένα λάθος.. προχωρήσατε τόσο πολύ στην ισοπέδωση που πλέον οι λίγες διαχωριστικές γραμμές της κοινωνίας σας καταρρέουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι πολύ κοντά η ώρα που η πλειοψηφία θα συσπειρωθεί και τότε θα αναφωνήσει:  Άβε, Σαμαρά (και λοιπές προδοτικές φυσιογνωμίες), οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν..

.. Μόνο που οι μελλοθάνατοι επί της ουσίας δεν θα είμαστε εμείς.. θα είστε όλοι εσείς που στηρίζετε ένα σάπιο σύστημα που μας αποδιοργανώνει, μας αποδυναμώνει και μας διαχωρίζει, όλοι εσείς οι επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι τροφοδότες του που θα μετατραπείτε σε personae non gratae… όλοι εσείς που ετσιθελικά προσπαθείτε να μας πείτε ότι homo homini lupus (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος)..

Ε, όχι λοιπόν.. εμείς θα προχωρήσουμε, θα πολεμήσουμε και θα ζήσουμε ελεύθεροι, θα ονειρευτούμε ξανά και όλα αυτά θα τα κάνουμε με αγάπη προς τον άνθρωπο, με πίστη, σεβασμό και αξιοπρέπεια.. με τον δικό μας τρόπο.. όχι με τον δικό σας τον διχαστικό..

Και τότε.. vae victis (ουαί τοις ηττημένοις)..

Γιατί πέρασε η ώρα του veni και του vidi.. ήρθε η ώρα του vici..

«Τη λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα κι είπε πως τη γέννησε το ελληνικό το αίμα. (Κρητικό δίστιχο)»

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s