Γαλλία: Στο σφυρί το αεροδρόμιο


Συγκεκριμένα, αναμένεται να πωληθεί το 4,69% των μετοχών της στον κατασκευαστικό όμιλο Vinci και το 4,81% στην Credit Agricole Assurances, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η κυβέρνηση και το κρατικό επενδυτικό ταμείο FSI θα συγκεντρώσουν 738 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση αυτού του 9,5% των μετοχών της ADP όπως διευκρίνισε ο υπουργός σε σχετική ανακοίνωση.

Η Vinci και η Credit Agricole Assurances θα αποκτήσουν έτσι από μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενώ συμφώνησαν να μην αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο στην ADP πάνω από το 8% για πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Με την αγορά αυτού του πακέτου μετοχών η Vinci αυξάνει το ποσοστό της σε σχεδόν 8%. Ο όμιλος καθιστά σαφές ότι θέλει να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον τομέα της διαχείρισης αεροδρομίων, ώστε να μειώσει την εξάρτησή του από τον τομέα των κατασκευών και να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων του.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας, που αντιμετωπίζει εντεινόμενες δημοσιονομικές δυσκολίες, έχει ανακοινώσει σχέδια προκειμένου να αποκρατικοποιήσει τομείς ή να μειώσει τη συμμετοχή της σε ορισμένες επιχειρήσεις.

 

 

dimotikosafari

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s